Δελτία Τύπου

5Hours Δελτίο Τύπου 07/07/2023


H ΑΜΚΕ με τον διακριτικό τίτλο «ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΕΡΜΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον αγώνα/εκδήλωση 5hours, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Θεοφάνη- Ερμή, που χάθηκε άδικα στις 30 Ιανουαρίου 2022 στα Τζουμέρκα.

Ο αγώνας ονομάζεται 5hours όσες και οι ώρες που ο Θεοφάνης-Ερμής περίμενε το ελικόπτερο αιμορραγώντας μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε στο βουνό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023. Η διαδρομή είναι ίδια με πέρσι, θα ξεκινήσει από τα Ιωάννινα και θα τερματίσει στην Άγναντα όπου ήταν και ο τόπος κατοικίας του.

Είναι όλη ασφάλτινη, έχει μήκος 53 χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 1.140 μέτρα.

Ο άδικος χαμός του Θεοφάνη-Ερμή ανέδειξε με απόλυτο τρόπο τα τεράστια κενά, που συνεχίζουν να υπάρχουν, στην επείγουσα εναέρια προστασία της ζωής στη χώρα μας και η εκδήλωση έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας και για αυτό και προσκαλούμε όλους όσους τους αρέσει να δραστηριοποιούνται στο φυσικό περιβάλλον καθώς και τους επαγγελματίες τουρισμού ειδικού και γενικού, τοπικές συλλογικότητες, φορείς όλης της επικράτειας να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν ώστε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο το αίτημα για τη δημιουργία της επείγουσας αεροδιάσωσης στη χώρα μας που μόνο στόχο έχει την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η Οργανωτική επιτροπή

 

RUNNING EVENT

Don't give up... Dream hard... try harder!