Σκοπός & Όραμα

Σκοπός & Όραμα

Μία εκδήλωση στη μνήμη του Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023
Η εκδήλωση/αγώνας θα ονομαστεί 5Hours, όσες ήταν και οι ώρες που ο Θεοφάνης Ερμής περίμενε το ελικόπτερο.
5HOURS


Θα είναι μια διάσχιση-αγώνας 53 χιλιομέτρων από το κέντρο των Ιωαννίνων μέχρι το χωριό Άγναντα που ζούσε ο Ερμής.

Ο Ερμής έφυγε άδικα, λόγω της έλλειψης παροχής πρώτων βοηθειών από το κράτος μετά από ατύχημα που είχε στα Τζουμέρκα στις 30.01.2022. Χάθηκε αιμορραγώντας στο βουνό. Από τις 13:00 που έπεσε έως τις 17:48 που τον σήκωσε το βίντσι του ελικοπτέρου, που ήρθε στην Ήπειρο από τον Μαραθώνα, για να φτάσει στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων μετά τις 18:30, ανέδειξε με απόλυτο τρόπο τα τεράστια κενά στην επείγουσα εναέρια προστασία της ζωής στη χώρα μας!

Με τον όρο εναέρια εννοούμε κάθε ενέργεια που γίνεται με ελικόπτερο, το πιο γρήγορο και ευέλικτο μέσο της εποχής και είμαστε βέβαιοι πως ο Θεοφάνης Ερμής θα ζούσε αν είχε μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Tο αίτημά μας, αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας που αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια τον χρόνο! Βάση των καταγεγραμμένων επειγόντων περιστατικών, υπολογίζουμε ότι πάνω από 85.000 τον χρόνο, δηλαδή 233 την ημέρα, ή σχεδόν 10 περιστατικά την ώρα, αφορούν υπέρ-επείγοντα περιστατικά, που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα στον τόπο του συμβάντος και άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο. Επείγον περιστατικό δε νοείται μόνο το ατύχημα, αλλά όλες εκείνες οι αιφνίδιες περιπτώσεις που αφορούν άμεσα τη ζωή μας, όπως εμφράγματα, καρδιαγγειακά, αλλεργίες, αιμορραγίες, πνευμονικά, εγκαύματα κλπ.

Ο χρόνος ανταπόκρισης της Ελλάδας στην παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγον περιστατικό από ατύχημα ή ασθένεια είναι ο χειρότερος. Απαιτούμε ο χρόνος ανταπόκρισης πρώτων βοηθειών, καθώς και η ίδια η παροχή πρώτων βοηθειών στην χώρα μας, σε επείγον περιστατικό από ατύχημα ή ασθένεια, να γίνει σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Προσκαλούμε όλους όσους τους αρέσει να δραστηριοποιούνται στο φυσικό περιβάλλον καθώς και τους επαγγελματίες τουρισμού ειδικού και γενικού, τοπικές συλλογικότητες, φορείς όλης της επικράτειας με αίτημα τη δημιουργία επείγουσας αεροδιάσωσης στη χώρα μας με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Κοινοποιήστε & προσκαλέστε όλους σας τους φίλους, στην ομάδα μας, για να γιγαντωθεί αυτή η κίνηση, και να φέρει αποτέλεσμα, πριν χαθούν αμέτρητες ακόμη ζωές ΑΔΙΚΑ  https://www.facebook.com/groups/1405066526612549/

RUNNING EVENT

Don't give up... Dream hard... try harder!