Διοργανωτική Επιτροπή

Διοργανωτική Επιτροπή

Διοργανωτής του αγώνα είναι η ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με τίτλο «ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΕΡΜΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ».

Η αφορμή που δημιούργησε την ΑΜΚΕ είναι άδικος τρόπος που χάθηκε ο Ερμής, στις 30.01.2022, αιμορραγώντας στο βουνό ΑΠΟ ΤΙΣ 13:00 έως τις 17:48, που τον σήκωσε το βίντσι του ελικοπτέρου που ήρθε στην Ήπειρο από τον Μαραθώνα για να φτάσει στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18:30, ανέδειξε με απόλυτο τρόπο τα τεράστια κενά στην επείγουσα εναέρια προστασία της ζωής στη χώρα μας!

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό με πρωτεργάτες την οικογένεια του, φίλους ορειβάτες αναρριχητές, αθλητές και μη, και άλλους ανθρώπους που ασκούν δραστηριότητες στο βουνό και με τη βεβαιότητα ότι ο Θεοφάνης Ερμής θα ζούσε αν είχε αντιμετωπιστεί και μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο, ξεκίνησε μια συνολική έρευνα για την εναέρια προστασία της ανθρώπινης ζωής στη χώρα μας.

Βάση των καταγεγραμμένων επειγόντων περιστατικών, υπολογίζουμε ότι πάνω από 85.000 τον χρόνο, δηλαδή 233 την ημέρα, ή σχεδόν 10 περιστατικά την ώρα, αφορούν υπερ-επείγοντα περιστατικά, που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα στον τόπο του συμβάντος και άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο.

Επείγον περιστατικό δε νοείται μόνο το ατύχημα, αλλά όλες εκείνες οι αιφνίδιες περιπτώσεις που αφορούν την υγεία και τη ζωή μας, όπως εμφράγματα, καρδιαγγειακά, αλλεργίες, αιμορραγίες, πνευμονικά, εγκαύματα κλπ.

Αν τώρα στα παραπάνω προσθέσει κάποιος και τις φυσικές καταστροφές, λόγω της κλιματικής αλλαγής, που κάνουν όλα και πιο συχνά την εμφάνιση τους και συχνά προκαλούν καταστροφές στα οδικά δίκτυα, κάνοντας την πρόσβαση με ελικόπτερο, τη μοναδική γρήγορη και αποδοτική επιλογή

Δυστυχώς ο χρόνος απόκρισης σήμερα είναι πολύ μεγάλος και συνήθως τα περιστατικά καταλήγουν.Βάση στατιστικών 10 άτομα την ώρα χάνονται στη Χώρα μας λόγω των παραπάνω! Πάνω από 87.000 τον χρόνο!!!


Σκοποί της «ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΕΡΜΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ» είναι:

1. η ενημέρωση για την ασφάλεια και τους κινδύνους που υπάρχουν σε αστικό ή μη περιβάλλον,

2. η αντιμετώπιση αιφνίδιων περιστατικών για την υγεία προερχόμενων από ατύχημα ή ασθένεια,

3. η ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση, των διαδικασιών και πρωτοκόλλων της διάσωσης στη χώρα,

4. η ανάδειξη, αναγνώριση και ενίσχυση της αναγκαιότητας οργανωμένων συστημάτων διάσωσης στην Ελλάδα για κάθε περίσταση,

5. η προβολή και διεύρυνση προτάσεων συστημάτων και πρωτοκόλλων διάσωσης,

6. η διοργάνωση και η εκτέλεση εκδηλώσεων σχετικών με τα ως άνω αντικείμενα, καθώς και η στήριξη μελετών και δράσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της αποτελεσματικής και έγκαιρης διάσωσης στην Ελλάδα

RUNNING EVENT

Don't give up... Dream hard... try harder!